یکشنبه، 2 مهر 1396 - 09:37
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12343صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 22 شهریور 1396 - 12:36
استرس های روانی و نارضایتی شغلی عاملی برای دردهای کمر

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر پیام محمدحسینی متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با بیان استرس های روانی و نارضایتی شغلی عاملی برای دردهای کمراینکه دردهای کمر دومین علت شایع مراجعه افراد به درمانگاه ها است، گفت:60 تا 80 درصد جمعیت در دوره ای از زندگی و 15 تا 20 درصد نیز سالانه مبتلا به درد کمر می شوند.

وی اظهارکرد: یکی از مواردی که به تشخیص دیسک کمر کمک می کند وجود درد ناشی آن در اندام تحتانی مانند پاهاست، این درد معمولا از دیسک کمر به اندام تحتانی منتقل می شود.

محمد حسینی ادامه داد: دردهایی که از یک نقطه به نقطه دیگری ارجاع می شوند، شامل دردهای گردن که به شانه و دست ها، دردهای توراسیک به قدام شکم و دردهای دیسک کمر که به اندام های تحتانی کشیده می شود.

متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: در ستون فقرات که حمایت کننده ساختمان بدن است، منشا درد می تواند مهره های کمر یا دیسکی باشد که بین آن ها قرار دارد یا این درد ممکن است ناشی از لیگامان ها و رباط های اطراف آن ها باشند، همچنین درد می تواند از ناحیه نخاعی باشد که از بین مهره ها عبور می کند یا درد از عضلات اطراف باشد.

محمدحسینی افزود: در واقع یک هسته مرکزی در بدن وجود دارد که اندام های فوقانی را به اندام های تحتانی متصل می کند و این هسته شامل مهره ها، لگن و قفسه سینه است. سی و سه مهره در بدن وجود دارد که سی و یک عصب نخاعی در چهار شبکه از این مهره ها خارج می شود.

وی عنوان کرد: معمولا دردهای کمر در سن 45 سال شایع ترین علت ناتوانی به شمار می رود. بین 20 تا 50 تریلیون دلار نیز به طور سالانه هزینه درمان درد کمر می شود. بنابراین این موضوع در سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است که می توان با پیشگیری از بروز چنین عوارضی، از هزینه های آن کم کرد.

متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز درباره علل بروز کمر درد، گفت: مهم ترین علت درد کمر بلند کردن اجسام سنگین است. همچنین ایستادن بیش از حد برروی یک اندام یا فشار وارد کردن به کمر، فعالیت های فیزیکی شدید، حالت های بد هنگام خواب، نشستن، ایستادن، وزن زیاد و استرس های فیزیکی و حتی روانی از دیگر علل شایع دردهای کمر است.

محمدحسینی اظهارکرد: صد در صد بیمارانی که به دلیل دردکمر به درمانگاه مراجعه می کنند، تصور می کنند دیسک کمر دارند این در حالی است که تنها 4 درصد از این بیماران دچار بیرون زدگی دیسک کمر هستند. 70 درصد دردهای کمر به دلیل کشیدگی، آسیب دیدگی یا اسپاسم عضلات کمر است. علل دیگر کمر درد نیز به واسطه تغییرات وابسته به سن بیمار ایجاد می شود.

وی افزود: علت های دیگر نیز شامل شکستگی مهره ها به علت های مختلف، جابه جایی مهره ها، شکستگی بر اثر تروما، بیماری های مادرزادی، عفونت، سرطان و سایر موارد است. این علت ها در هر سنی می توانند فرد را دچار دردهای کمر کنند اما در سنین بین 15 تا 30 سال شایع ترین علت ها به ترتیب، آسیب دیدگی های ناشی از تروما، دیسک، شکستگی ها، حاملگی، بین 30 تا 50 سالگی تغییرات دژنراتیو مفصلی است.

متخصص ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: وقتی فرد دچار درد کمر شود، زمان مراجعه به پزشک بسیار مهم است. زمانی که علائم درد مشاهده شد، بهتر است برای تشخیص به موقع علت سریع تر به پزشک مراجعه شود. اگر شایع ترین علت درد کمر که همان اسپاسم های عضلانی است، کنار گذاشته شود، 5 تا 10 درصد را علت های ناشایع اما خطرناک تر تشکیل می دهد. سرطان، بدخیمی عارضه و یا عفونت از جمله این علل هستند. برای تشخیص وجود علل ناشایع اما خطرناک، باید مواردی چون سابقه وجود سرطان در خانواده بیمار و یا نشانه های سرطان مانند کاهش وزن و درد شبانه مورد بررسی قرار بگیرد. عفونت نیز دیگر علت های درد کمر به شمار می رود که تب، سابقه مصرف کورتن در بیمار و سابقه عفونت های ادراری از نشانه های آن است.

محمدحسینی گفت: اگر علت درد کمر در فرد به دلیل وجود سابقه ای از تروما یا مصرف کورتن و داروهای استروئیدی باشد و یا علت درد، شکستگی باشد لازم است این موضوع با دقت و به خوبی پیگیری و بررسی شود. اما گاهی وقت ها دردهای کمر علت خاصی ندارند و برای انجام فعالیت های روزانه فرد را با مشکل رو به رو می کنند، معمولا دردهای بدون علامت یا علت خاصی با مرور زمان کمتر و رفع می شود. وی در ادامه زندگی به سبک غربی، سیگار، سن بالا، رانندگی طولانی مدت، کار و فعالیت بدنی شدید، چاقی، بلند کردن اجسام سنگین بیشتر از 40 پوند (15 تا 20 کیلوگرم)، استرس های روحی و روانی، نارضایتی از شغل و پوکی استخوان را ریسک فاکتورهایی دانست که تاکنون برای درد کمر شناخته شده اند.

خبر فوری: دکتر ایدنی: آمادگی همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دانشگاه میسان عراق در حوزه سلامت