صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
چهارشنبه، 22 آذر 1396 - 13:42   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12488صفحه نخست » اخبارچهارشنبه، 12 مهر 1396 - 09:40
آنچه باید در الگوی مصرفی صبحانه گنجانده شود
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه باید 20 الی 25 درصد انرژی روزانه با وعده صبحانه دریافت شود، گفت: الگوی مواد مصرفی صبحانه باید ترکیبی از بخش‌های کربوهیدرات پیچیده مثل نان یا جانشین‌های نان مثل ذرت یا غلات حجیم شده که کیفیت خوبی دارند، باشد و در کنار آن نیز پروتئین گنجانده شود

دکتر مجید کاراندیش متخصص تغذیه اظهار کرد: وعده صبحانه به دلیل اینکه پس از ساعات طولانی گرسنگی مصرف می‌شود اهمیت زیادی دارد بنابراین باید حدود آنچه باید در الگوی مصرفی صبحانه گنجانده شود 20 الی 25 درصد انرژی مورد نیاز یک شبانه‌روز از طریق وعده صبحانه تامین شود.
 
وی افزود: مصرف صبحانه موجب می‌شود انرژی مورد نیاز برای چند ساعت آینده فراهم شود. همچنین بخشی از خواب‌آلودگی و سستی با مصرف صبحانه کاهش پیدا می‌کند که این مسائل برای دانش‌آموزان اهمیت زیادی دارد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: معمولا در مدارس ساعات اولیه صبح به تدریس درس‌های آموزشی که نیاز به تمرکز و تفکر دارند اختصاص می‌یابد لذا مصرف صبحانه در روند یادگیری و آموزش دانش‌آموزان اهمیت زیادی دارد.
 
کاراندیش گفت: با توجه به اینکه باید 20 الی 25 درصد کالری در وعده صبحانه تامین شود، باید الگوی مواد مصرفی مناسب برای مواد این وعده در نظر گرفته شود. همچنین باید 40 یا 50 درصد پروتئین که بخشی از آن همراه صبحانه است دریافت شود.
 
وی توصیه کرد: الگوی مواد مصرفی صبحانه باید ترکیبی از بخش‌های کربوهیدرات پیچیده مثل نان یا جانشین‌های نان مثل ذرت یا غلات حجیم شده که کیفیت خوبی دارند، باشد و در کنار آن نیز پروتئین گنجانده شود که در وعده صبحانه اغلب با منشا حیوانی مثل لبنیات یا برخی از اقلام گروهی گوشت‌ها خواهد بود.
 
این متخصص تغذیه افزود: در گروه‌بندی غذایی در علوم تغذیه انواع تخم پرندگان و همچنین پنیر جزو گروه گوشت‌ها محسوب می‌شوند.
 
کاراندیش گفت: دانش‌آموزانی که اضافه وزن ندارند می‌توانند از گروه چربی‌ها که شامل خامه، کره و سرشیر هستند در وعده صبحانه استفاده کنند ولی دانش‌آموزانی که اضافه وزن دارند نباید این اقلام را مصرف کنند.
 
وی با اشاره به اهمیت مصرف مغزها در وعده صبحانه عنوان کرد: در الگوی سنتی صبحانه رایج‌ترین مغزها گردو است ولی استفاده از سایر مغزها نیز تفاوت زیادی ندارد و همه مغزها مفید هستند.
 
این متخصص تغذیه توصیه کرد: قبل از مصرف ناهار باید گروه لبنیاتی به عنوان میان وعده مصرف شود که لازم به تذکر است در این میان‌وعده شیرکاکائو یا شیرهای طعم‌دار مصرف نشود زیرا بخش زیادی از انرژی این شیرها از شکلات و کاکائو دریافت می‌شود.
 
کاراندیش گفت: همچنین باید استفاده از میوه در میان وعده گنجانده شود ولی آبمیوه‌های بسته‌بندی جزو میوه‌های کامل محسوب نمی‌شوند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
  دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  برگزاری جلسه پرداخت مطالبات معوقه بیمارستان های خصوصی از طریق بیمه ها
  برگزاری اولین جلسه خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت استان خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو در مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور
  دکتر ایرج نظری: باید فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیازهای جامعه انجام دهیم
  حجت‌الاسلام والمسلمین آیت عادلی‌نژاد: اگر پژوهش در جامعه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است