چهارشنبه، 22 آذر 1396 - 13:35
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12660صفحه نخست » اخبار معاونت هاشنبه، 6 آبان 1396 - 16:04
نقش ورزش در پیشگیری وکنترل سرطان ها

نقش ورزش در پیشگیری وکنترل سرطان هاپیشرفت جوامع انسانی نسبت به سال های گذشته، به دلیل افزایش امکانات، تسهیلات و صنعتی شدن، منجر به تغییرشیوه زندگی وکاهش فعالیت بدنی شده است. به طوری که امروزه کم تحرکی و بی‌تحرکی یکی از مشکلات اساسی بشرمی باشد.

چاقی و نداشتن فعالیت بدنی، یکی از عوامل خطر مهم در ابتلا به سرطان است. این بیماری که سومین عامل مرگ و میر در کشوراست، فرایندی طولانی دارد. البته باید توجه داشت که سرطان قابل پیشگیری و درمان است و می توان با عمل جراحی و روش های دیگر  علیه آن اقدام کرد.

ورزش منظم و روزانه، علاوه بر ایجاد یک حس خوب درفرد، استقامت و انعطاف‌پذیری او را در برابر بیماری‌ها بیشترمی کند. ورزش به دلیل تغییر متابولیسم بدن، احتمال خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. همچنین پس از تشخیص سرطان و شروع درمان، به کنترل بیماری کمک می کند، به طوری که در مرحله بازتوانی می تواند یکی از اجزای اساسی درمان باشد.  بسیاری از بیماران سرطانی با آگاهی از بیماری‌شان دچار افسردگی و حالت‌های اضطرابی می‌شوند که تحرک، به دلیل کمک به بازسازی سلول‌های بدن، می تواند استرس، افسردگی و عوارض روحی و روانی ناشی از بیماری آن ها را کاهش دهد.

تمرین های ورزشی، به دلیل تنظیم و تعادل هورمون‌های بدن در پیشگیری از سرطان های مختلف موثر می باشند.  با توجه به اینکه یکی از مهمترینوظایف سیستم دفاعی بدنِ انسان، شناسایی عوامل مهاجم و مقابله با آن ها می باشد، ورزش می تواند با تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن از پیشرفت سرطان جلوگیری کند و باعث کاهش خستگی و افزایش عملکرد بدن شود.

روان‌شناسان معتقدند که ورزش در تسکین حالات روحی منفی، موثرتر از روان‌درمانی می باشد وسهم زیادی را در تأمین زندگی سالم و ایجاد امنیت و آرامشِ  روانی و اجتماعی برای افراد خواهد داشت. تأثیر مهارت‌های حسی ـ حرکتی و فعالیت‌های ورزشی بر ذهن، به گونه‌ای است که بسیاری از روان‌شناسان و کارشناسان تعلیم و تربیت عقیده دارند، این قبیل فعالیت‌ها، باید جزو اولویت های برنامه‌های آموزشی قرار داده شود. بنابراین آشنایی با برنامه‌ها و روش‌های مختلفِ فعالیت‌های حسی - حرکتی، باعث عملکرد مطلوب ذهن، نشاط، سرزندگی، تقویت اعتماد به نفس و بهداشت روانی می شود.

مطالعات اخیر نشان داده بانوانی که ورزش می کنند، کمتر به سرطان سینه مبتلا می­شوند. همچنین در زنانی که از دوران جوانی به ورزش پرداخته اند، نسبت به زنانی که هیچ تحرکی نداشته اند، پیشرفت سرطان کمتر می باشد.

نتایج مطالعه دیگری که  ارتباط شغل مردان  با سرطان را بررسی کرد، نشان داد که مردانِ دارای مشاغل بدون تحرک، نسبت به مردانِ دارای مشاغل با فعالیت بدنی، 6/1 برابر بیشتر در معرض خطر سرطان روده بزرگ قرار دارند. همچنین طبق یافته های این پژوهش مشخص شد که از بین تمام سرطان ها، سرطان روده بزرگ ارتباط بیشتری با فعالیت بدنی دارد.

پروین احمدی کارشناس گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهواز.

دکتر شاطر زاده: حوزه علوم حرکتی و سلامت که وارد مقوله ای جدید به نام پزشکی باز ساختی شده است
  استقبال از سردار سرتیپ خادم سیدالشهدا در فرودگاه اهواز
  برگزاری جلسه پرداخت مطالبات معوقه بیمارستان های خصوصی از طریق بیمه ها
  برگزاری اولین جلسه خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت استان خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  نمایشگاه دستاوردهای سازمان غذا و دارو در مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور
  دکتر ایرج نظری: باید فعالیت‌های پژوهشی در راستای نیازهای جامعه انجام دهیم
  حجت‌الاسلام والمسلمین آیت عادلی‌نژاد: اگر پژوهش در جامعه حاکم شود، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
  آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395
  سلمانزاده: سلامت مقوله ای فرابخشی است و همه اجزا و سازمان های جامعه باید دست به دست هم دهند تا ما جامعه ای سالم داشته باشیم.
  برگزاری دومین کنگره ملی علوم حرکت بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز

خبر فوری: وزیر بهداشت: انسجام و وحدت ملی، بهترین پاسخ به اظهارات نابخردانه ترامپ است