پنجشنبه، 29 شهریور 1397 - 22:39
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12791صفحه نخست » اخبار برگزیدهدوشنبه، 22 آبان 1396 - 15:21
ضرورت مدیریت تغییر و تحولات سازمانی و نقش آن در بهره وری به قلم دکتر حیدری

ضرورت مدیریت تغییر و تحولات سازمانی و نقش آن در بهره وری به قلم دکتر حیدریگاهی سازمان ها ناخواسته با پدیده تغییر روبه‌رو می‌شوند و گاهی آگاهانه در صدد ایجاد آن برمی‌آیند. لیکن هر تغییری می‌تواند برای سازمان مفید یا مضر باشد. تغییر می‌تواند موجب رشد، سقوط و یا دگرگونی سازمان شود.

محققان و نظریه پردازان سازمانی معتقدند که در غرب، تنها ۱۵% از سازمان‌ها بر دیگر سازمان‌ها برتری دارند. رمز این برتری هم در کاری که می‌کنند نیست، بلکه در چگونگی انجام آن است. این سازمان‌ها آنهائی هستند که فرآیند تغییر را مدیریت می‌کنند.
هر تغییری برای آنکه زمینه ساز رشد سازمان شود، به یک "پشتیبان" نیاز دارد تا علاوه بر آنکه آغازکننده تغییر باشد، پروسه تغییر را تا حصول نتیجه نهایی حمایت کند. این بهترین روشی است که می‌توان تغییر را با موفقیت اجرا کرد. این فرآیند "پشتبیانی سلسله مراتبی" نام دارد.

در شرایط کنونی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور نیز بعنوان یک سازمان عریض و طویل و متولی اصلی سلامت استان، بی شک با مدیریت تغییرات، خواهد توانست از آنها نهایت بهره‌برداری را انجام داده و در راستای رشد سازمان حرکت کند. بدین منظور ضروری است در ایجاد هر تغییری به مواردی نظیر ابتکار و خلاقیت، سرعت تطبیق با تغییرات، انعطاف‌پذیری، ایجاد سیستم‌های هشدار سریع، نزدیک شدن و جلب رضایت مشتریان سازمان، پیش‌بینی گرایش‌ها و تحولات با تهدید و... اجتناب از دام‌ها، استفاده از فرصت‌های موفقیت، بهره‌برداری از اشتباهات صورت گرفته، دستاوردهای رقبا، اجرای برنامه‌های آزمایشی، تشویق خطر‌پذیری و متحول کردن خود و در نهایت، کسب هویت جدید دقت شود. بدیهی است که در این صورت می توان به رشد سازمان و در نتیجه، افزایش بهره وری آن - که بطور مستقیم و غیرمستقیم به افزایش رضایتمندی مراجعان می انجامد - امیدوار بود.

خبر فوری: نماینده مردم ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی از بیمارستان شهداء شهرستان هندیجان