صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
شنبه، 31 شهریور 1397 - 04:25   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12833صفحه نخست » اخبار معاونت هایکشنبه، 28 آبان 1396 - 17:11
راهکار کنترل فساد و آلودگی مواد غذایی به قلم حسین عبدالعزیزی
اطلاع از مناسب ترین راهکار برای کنترل عوامل فساد و آلودگی می تواند موجب فراهم کردن سلامت غذا شود. فساد و آلودگی مواد غذایی غالبا باعث ایجاد شرایطی در ماده غذایی می شود که مصرف آن چه در کوتاه مدت و چه درصورت تداوم مصرف، آثار نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد. این عوامل گاهی مستقیما و گاهی نیز به طور غیرمستقیم همچون فراهم کردن زمینه فعالیت عوامل دیگر، سبب تغییرات نامطلوب و بیماری زایی ماده غذایی می شود . رعایت بهداشت مواد غذایی جهت تهیه و تولید ، توزیع و عرضه موجب می شود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد. همچنین بیشتـرین آلودگی در مواد غذایی بر اثر بی احتیاطی در مراحل مختلف ایجاد خواهد شد. آگاهی از اصول نگهداری صحیح مواد غذایی و استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده و توجه به مشخصات وبرچسب مواد غذایی به استفاده از مواد غذایی سالم کمک چشمگیری می کند. براساس گفته کارشناسان بهداشت مواد غذایی همه ساله تقریبا بیش از ً 5/0 میلیون کودک در اثر اسهال جان خود را از دست می دهند و بیش از میلیونها نفر نیز در اثر ابتلای مکرر به اسهال دچار سوء تغذیه می شوند . البته در گذشته هم این مشکل را تنها مربوط به آب آلوده و اقدامات بهداشتی ناکافی می دانستند، اما امروزه غذا به عنوان یک راه مهم انتقال شناخته شده است. ناگفته نماند که پیشگیری از بیماری ها با منشاء مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است . زیرا این بیماری ها قادر به ایجاد اثرات کوتاه و بلند مدت بر وضعیت تغذیه هستند . همچنین باید تاکید کرد که عوامل میکروبی می تواند از طریق محیط همچون آب،خاک، هوا و سطوح محل تهیه، عرضه، فرد درگیر در تهیه و عرضه غذا و تجهیزات، وارد غذا شده و در نتیجه باعث آلوده شدن غذا شده که در نهایت باعث ایجاد عفونت ومسمومیت غذایی می شود. البته باید گفت که یک غذای ایمن و مغذی نه تنها باید عاری از هرگونه آلودگی میکروبی باشد بلکه باید از آلودگی های شیمیایی طبیعی و مصنوعی نیز مصون باشد. همچنین ناگفته نماند که افزودنی های غذایی همچون شیرین کننده ها، رنگ ها، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند مواد غذایی برای بهبود کیفیت ، ایمنی وماندگاری مواد غذایی به طور ملی و بین المللی بویژه توسط Codex قانونمند شده است. البته در پایان ذکر این نکته ضروری است که شهروندان می بایست به این نکته مهم توجه کنند در صورتی که یک ماده مغذی ضروری همچون آهن، ید یا ویتامین A از ماده غذایی از دست برود و یا در مقادیر کافی برای تامین نیاز تغذیه ای موجود نباشد ماده غذایی می تواند برای سلامت، نامناسب وخطرساز باشد.
   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: نماینده مردم ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی از بیمارستان شهداء شهرستان هندیجان