یکشنبه، 3 تیر 1397 - 20:50
- اندازه متن: + -  کد خبر: 12982صفحه نخست » اخبار معاونت هادوشنبه، 20 آذر 1396 - 12:35
کودکانمان را در مقابل حوادث ترافیکی محافظت کنیم

کودکانمان را در مقابل حوادث ترافیکی محافظت کنیم مقدمه :

در هر ساعت تعداد زیادی کودک به دلیل صدمات ناشی از وسایل نقلیه موتوری در اورژانس تحت درمان قرار می گیرند. به ازای هر کودکی که در نتیجه ی حوادث رانندگی فوت می کند 254 کودک به علت حوادث ترافیکی به بیمارستان مراجعه می کنند و 4 کودک با معلولیت های دایمی مرخص می شوند. خوشبختانه والدین می توانند نقش کلیدی در محافظت از کودکان دلبندشان داشته باشند.

نقش والدین در محافظت از کودکان:

*هنگام عبور از خیابان نکات زیر را رعایت کنید.

*وقتی با کودک به خیابان می روید، دست کودک را  محکم نگهدارید.

*همیشه از ایمن ترین  محل (خط کشی عابر پیاده، پل های روگذر یا زیر گذر) برای عبور از خیابان استفاده کنید.

*هنگام عبور از خط کشی عابر پیاده به رنگ چراغ مخصوص عابرین پیاده توجه کنید.

*محلی را  بر ای گذشتن از خیابان پیدا کنید که بتوانید  ماشین های در حال عبور را ببینید و راننده هم شما را ببیند. وقتی محل مناسب را پیدا کردید، در حاشیه پیاده رو بایستید.

*مطمئن شوید که خودروها را می بینید و صدای شان را می شنوید.

*هنگام عبور از خیابان شلوغ، صبر کنید و زمانی از پیاده رو  وارد خیابان شوید که مطمئن هستید، گذشتن از خیابان برای شما و کودکتان ایمن است.

*هرگز کالسکه کودک را وارد خیابان نکنید، مگر اینکه مطمئن شوید خودرویی در حال عبور نیست.

هنگام خروج از خانه در تاریکی، هم خودتان و هم کودکتان لباس رنگ روشن بپوشید.

* هنگامی که کودک شما در اتومبیل است، نکات زیر را رعایت کنید.

*برای پیشگیری از پرت شدن کودک به جلو در هنگام توقف ناگهانی خودرو، حتماً کمربند ایمنی کودک را ببندید.

*همیشه صندلی کودک را روی صندلی عقب خودرو قرار دهید. بخصوص اگر خودرو ی شما کیسه هوا دارد.(در یک تصادف،کیسه هوای خودرو ممکن است به کودک آسیب برساند).

*هرگز کودکتان را روی صندلی جلو در آغوش نگیرید. زیرا در صورت تصادف یا ترمز ناگهانی قادر به حفظ او نخواهید بود و ممکن است کودک از پنجره به بیرون پرتاب شود، یا صورت او به داشبورد برخورد کند و آسیب ببیند.

*در صورتی که کودک شما شیرخوار است، هنگام حرکت اتومبیل به او شیر ندهید زیرا در صورت تصادف یا ترمز ناگهانی وزن شما روی کودک می افتد و باعث وارد آمدن آسیب به او می شود.

*هنگامی که در ماشین هستید، کودک را روی صندلی مخصوص بگذارید و آن را روی صندلی عقب ثابت کنید.(صندلی مخصوص کودک باید مناسب سن و وزن کودک باشد).

*برای پیاده کردن کودک، از درب سمت پیاده رو استفاده کنید.

*سوار و پیاده شدن کودک به خودرو باید تحت نظارت بزرگترها باشد، به طوری که هنگام سوار شدن ابتدا کودک سوار شود و هنگام پیاده شدن ابتدا بزرگترها پیاده شوند.

*هنگام بستن درب خودرو مواظب باشید انگشت کودک لای درب اتومبیل گیر نکند.

*هیچ گاه کودک را در خودرو حتی برای مدت کوتاه تنها نگذارید، چون ممکن است ناآگاهانه ترمز دستی را خلاص کند، یا از داخل خودرو ربوده شود.

*کودکان نباید روی صندلی خودرو و یا داخل اتومبیل در حال حرکت بایستند، عقب خودرو دراز بکشند یا سرخود را از شیشه اتومبیل یا دریچه موجود در سقف (سانروف) بیرون بیاورند.

*هنگام خروج اتومبیل از پارک، نکات زیر را رعایت کنید.

*در حالت دنده عقب، راننده دید محدودی دارد و ممکن است کودکان کوچک اندام در آینه های بغل دیده نشوند. تا جای ممکن به جای حرکت رو به جلو از دنده عقب استفاده کنید ولی در مواردی که مجبور هستید دنده عقب بگیرید پیش از آن:

*مطمئن شوید که کودکی در اطراف وسیله نقلیه نیست.

*اطراف وسیله نقلیه را از طریق آینه ها و نگاه کردن از بالای شانه های تان چک کنید.

نکات مهم در مورد انتخاب دوچرخه کودک:

*دوچرخه کودک را متناسب با اندازه او انتخاب کنید.

*دوچرخه را به چراغ جلو، چراغ عقب، شب نمای پشت چرخ و زنگ مجهز کنید.

*هرگز کودکان زیر 9 سال را برای دوچرخه سواری در خارج از خانه تنها نگذارید.

*هنگام دوچرخه­سواری، بازی­هایی مانند: اسکیت و اسکوتر برای کودکان کلاه ایمنی تهیه کنید.

*هنگام خرید کلاه ایمنی به تناسب سایز آن با سر کودک توجه کنید.

نکات مهم در مورد صندلی مخصوص کودک:

*کودکان زیر دو سال هنگام مسافرت با اتومبیل باید طوری در صندلی قرار گیرند که روی آن ها به سمت عقب باشد، اگر روی بچه به سمت جلوی ماشین باشد، هنگام ترمز ناگهانی، سر کودک از عقب به پشتی صندلی برخورد می کند و چون عضلات سر و گردن کودک به حد کافی قوی نیست، ممکن است گردن او در تصادف آسیب ببیند.  *زمانی که کودک دو ساله شد و وزنش به 10 کیلو گرم رسید، می توان وضعیت صندلی را رو به جلو تغییر داد.

*برای کودکان تا سن 5-4 سالگی و تا وزن 18 کیلوگرم، باید از صندلی مخصوص استفاده کرد.

*در خودرو های کرایه، قطار و هواپیما نیز کودک باید در صندلی مخصوص بنشیند، اگر چنین امکانی وجود ندارد، والدین می توانند صندلی کودک را همراه ببرند و آن را در محل مناسب نصب کنند.

*زمانی که قد کودک به حداقل حدود 1 متر رسید، می توان او را روی یک صندلی حمایتی گذاشت تا کمربند اتومبیل اندازه ی کودک شود و جلوی صورت و گردن او را نگیرد.

*کمربند ایمنی برای کودکان بالای 10 سال یا با قد بلندتر از 145 سانتی متر استفاده می شود.

به یاد داشته باشیم:

در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و حفظ ایمنی، الگوی مناسبی برای فرزندانمان باشیم زیرا کودکان آنچه را از والدین خود می بینند و می شنوند، تقلید می کنند.

زهرا ذوالفقاری- کارشناس کودکان مدیریت سلامت خانواده،جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

خبر فوری: برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان بندرماهشهر