صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
یکشنبه، 3 تیر 1397 - 20:50   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13137صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتشنبه، 9 دی 1396 - 10:56
تغذیه مناسب ویژه بیماران دچار سوختگی

حمایت تغذیه‌ای در بیماران سوختگی  موجب بهبود سریعتر زخم، تقویت سیستم ایمنی و افزایش توانایی بیمار در مقابله با عفونت می شود؛ بنابراین یک رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در بهبود هر چه سریعتر بیمار دارد.تغذیه مناسب ویژه بیماران دچار سوختگی

رژیم غذایی بیماران سوختگی یک رژیم پرپروتئین، پرکالری و تا حدودی کم چرب می باشد که باید شامل میان وعده‌های متعدد به همراه نوشیدنی‌های پر پروتیین مانند شیر و سایر نوشیدنی هامانند آب، آبمیوه های طبیعی و ... باشد.

از آنجایی که ممکن است بدلیل مصرف آنتی بیوتیک‌ها و تحرک کمتر، این بیماران بی اشتها یا کم اشتها شوند بهتر است مواد غذایی مورد نیاز در تعداد وعده‌های بیشتر و مقدار کمتر در هر وعده در اختیار بیمار قرار گیرد. روزانه 3 وعده اصلی و 3-4 میان وعده کوچک که شامل یک میان وعده بین صبحانه و ناهار، میان وعده‌ای بین ناهار و شام و دیگری بعد از شام مورد استفاده قرار گیرد.

 *مواد غذایی پر پروتئین:

این مواد غذایی جهت بهبود هرچه سریعتر زخم، ضروری و شامل گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات می باشد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، بوقلمون، میگو، جگر (ترجیحا بخارپز) باشد و بهترین نوع گوشت، ماهی است. بهتر است روزانه حداقل 5 واحد از این مواد (معادل 2 لیوان شیر یا ماست، 60 گرم گوشت و 1 عدد تخم مرغ) دریافت کرده تا مطمئن شوید که مقدار پروتئین کافی به بدنتان می رسد.

*میوه ها و سبزیجات تازه برای بیماران سوختگی بسیار مفیدند:

این گروه از مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدانها، ویتامین‌ها و فیبر گیاهی می‌باشند که به تقویت سیستم ایمنی، افزایش مقاومت بدن و همچنین پیشگیری از یبوست کمک کند. مصرف روزانه حداقل 2 واحد از گروه سبزیجات (هر واحد شامل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سیزیجات آب پز) و حداقل سه واحد از گروه میوه ها برای بیماران ضروری است.

*مصرف مایعات را فراموش نکنید:

بر اثر جراحت حس تشنگی کاهش می‌یابد در حالیکه نیاز بدن به آب بیشتر می‌شود. مصرف حداقل 8-6 لیوان مایعات در روز بصورت آب، آب سبزیجات تازه، آب میوه طبیعی، شیر، دوغ کم نمک و... ضروری است.

 *این مواد غذایی را محدود کنید:

  • قهوه و چای به میزان زیاد موجب از دست رفتن آب بدن می‌شود و بهتر است به میزان کم مصرف شود.

  • از مصرف مواد غذایی پرچرب، شور و پر ادویه خودداری کنید.

مقادیر بالای چربی دریافتی ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت شود.

 در صورت داشتن بیماری‌های مزمن مثل دیابت‌، فشارخون، کبد چرب، دیالیز و بیماری‌های کلیوی، رژیم خود را با مشورت پزشک معالج و کارشناس تغذیه پیگیری کنید.

گرداورنده: فروغ دارابی _ کارشناس تغذیه

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: برگزاری اولین مجمع سلامت شهرستان بندرماهشهر