جمعه، 7 اردیبهشت 1397 - 05:36
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13142صفحه نخست » آرشیوشنبه، 9 دی 1396 - 14:40

دکتر سلمان زاده از افزایش شاخص های مراقبتی مادران باردار در سال های گذشته خبر دادبه گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، ششم دی ماه 96، نشست آمایشی قطب 4 کشوری در خصوص برنامه سلامت مادران با حضور دکتر چنگیزی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر رمضان احدی قائم مقام ریاست دانشگاه در حوزه سلامت، دکتر شکرالله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه، دکتر ورناصری معاون درمان دانشگاه، معاونین درمان و بهداشت، مدیران گروه و هیئت برد تخصصی زنان و کارشناس مادران  دانشگاه های لرستان، دزفول، آبادان، شوشتر و بهبهان برگزار شد.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه 4 علت اصلی مرگ مادران، خونریزی، مشکلات قلبی،  اختلالات فشارخونی و عفونت می باشند، گفت: در نیمه اول سال 96، مرگ مادر به علت خونریزی در سال95، 7 مورد بوده که به صفر در نیمه اول سال 96 کاهش یافته است همچنین مرگ مادر به علل مشکلات قلبی از 4 مورد در سال 95 به صفر در نیمه اول 96 کاهش یافته است. البته مرگ مادران به علل اختلالات فشارخونی  و عفونت در سال 95 و 96 ثابت و به ترتیب یک مورد و صفر در هر کدام از این سال ها بوده است.

وی ادامه داد: تمام شاخص های مراقبتی مادران باردار طی سال های 95-93 افزایش یافته است که از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در معاونت بهداشت استان جهت بهبود شاخص های مراقبتی، استخراج گروه هدف مراقبت پیش از بارداری، بارداری و گروه نیازمند مشاوره باروری سالم و فرزند آوری، اجرای بسیج مراقبتی درکلیه شهرستانها، شناسایی پرونده های بهداشتی غیر فعال و پیگیری گروه های هدف جهت انجام مراقبت ها و فعال نمودن پرونده ها و تعمیم برنامه مادری ایمن در درمانگاه های تامین اجتماعی و شرکت نفت است.

سلمان زاده تصریح کرد: راه اندازی درمانگاه های مخصوص مادران باردار پرخطر در شهرستان ها، ایجاد سامانه رهگیری مادران پرخطر از سال 91 جهت پیگیری وضعیت آنها از بیمارستان تا مراکز و پایگاه های بهداشتی جهت ادامه مراقبت ها و نشاندار کردن مادران پرخطر ارجاع شده به بیمارستان ها با مهر ارجاع فوری قرمز رنگ از جمله راه کارهای اتخاذ شده در سطح معاونت بهداشت دانشگاه برای شناسایی مادران باردار پرخطر بوده است.

وی مهم ترین چالش های پیش روی برنامه سلامت مادران را ماندگاری کم پزشکان در تیم های سلامت روستایی، وجود معضلات اجتماعی و فرهنگی خاص به خصوص در جمعیت حاشیه نشین، عدم امکان استفاده از اورژانس هوایی در ساعات شب و بعضی از مناطق صعب العبور، تفاوت پروتکل ها در مدیریت مادران پرخطر در سطوح تخصصی و بهداشتی و عدم امکان پیگیری مادران با معضلات اجتماعی (اعتیاد، بارداری های نامشروع، مادران بد سرپرست و...) به دلیل امنیت ناکافی برای مراقبین سلامت در بعضی مناطق حاشیه نشین عنوان نمود.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان این نشست پیشنهادات زیر را در راستای بهبود مراقبت های مادران باردار و کاهش مرگ و میر آنها مطرح نمود: هماهنگی بین سازمان های مختلف جهت ساماندهی اقدامات حمایتی از مادرانِ با معضلات اجتماعی (اعتیاد، بارداری های نامشروع، مادران بد سرپرست، مادران قربانی خشونت، مادران با همسر معتاد و...) از سوی وزارت، تصویب قوانینی در خصوص حمایت از  پزشکان و مراقبین سلامت در مواقع عدم همکاری مادران باردار جهت انجام مراقبت های ویژه بارداری، امکان پیگیری قضایی از طرف سیستم بهداشتی به عنوان مدعی العموم جهت شناسایی و شکایت از ماماهای دوره ندیده و حمایت از مادران با معضلات اجتماعی و عدم رضایت همسر به بستری.

خبر فوری: دیدار هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اهواز با استاندار خوزستان