جمعه، 7 اردیبهشت 1397 - 05:37
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13168صفحه نخست » اخبار معاونت هاچهارشنبه، 13 دی 1396 - 14:54
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان از برگزاری بسیج ملی "پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم خبرداد

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان از برگزاری بسیج ملی به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، بسیج ملی "پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم" با شعار "چاقی یا سلامتی: انتخاب با شماست"  از 15 لغایت پایان دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

مهنوش صاحبدل، مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان، با اعلام این خبر هدف از برگزاری این پویش را "توقف افزایش شیوع چاقی" عنوان کرد و افزود: در چارچوب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی، بسیج ملی "پیشگیری و کنترل چاقی با تغذیه سالم" با شعار "چاقی یا سلامتی:انتخاب با شماست"  از 15تا پایان دی ماه  به طور هماهنگ در سراسر کشور برگزار می­شود، تا با همکاری همه دست اندرکاران سلامت شاهد ارتقای سلامت مردم کشور باشیم.

وی اظهار داشت: روند هشدار دهنده و رو به گسترش اضافه وزن، چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با آن از مهمترین مشکلات بهداشتی عمومی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می رود.

صاحبدل تصریح کرد: چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل مهم بروز بیماری های غیر واگیرِ مرتبط با تغذیه می­باشد که به دنبال تغییر در الگوی مصرف غذا از جمله: مصرف بی رویه مواد قندی، چربی ها، فست فودها، غذاهای چرب و سرخ شده و کم تحرکی ایجاد می شود و خطر بروز بیماری های غیر واگیر از جمله: بیماری های قلبی – عروقی، دیابت، سرطان، فشار خون بالا، چربی خون بالا و ... را افزایش می دهد.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان اذعان داشت: اضافه و چاقی در کودکان، تهدیدی جدی تر از بزرگسالان می باشد.

چاقی کودکی و نوجوانی به عنوان یک چالش جدی قرن 21 و یک مشکل حاد بهداشت عمومی در جهان مطرح است. بر اساس گزارش WHO شیوع جهانی اضافه وزن و چاقی دوران کودکی از 4/2 درصد در سال 1990 به 6/7درصد در سال 2010 افزایش یافته است(60 درصد افزایش). انتظار می رود این روند تا سال 2020 به 9/1 درصد (60 میلیون کودک) افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: کودکان دارای اضافه­وزن به احتمال زیاد در آینده بزرگسالان چاقی خواهند بود و نسبت به کودکانِ بدون اضافه­وزن به احتمال زیاد به دیابت و بیماری­های قلبی و عروقی در سنین جوانی، که به نوبه خود با شانس بالاتر مرگ زودرس و ناتوانی بزرگسالی همراه است، مبتلا می­شوند. در واقع کودکان و نوجوانان چاق از پیامدهای کوتاه­مدت و بلندمدت چاقی رنج می­برند.

به گفته­ی وی در ایران براساس نتایج مطالعه عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در سال 1395، حدود 60درصد جمعیت 18 سال و بالاتر در ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در استان ما نیز 65درصد زنان و 55 درصد مردان بزرگسال مبتلا به اضافه وزن و چاقی  می­باشند. چاقی در کودکان و نوجوانان نیز روند افزایشی را طی می کند به طوری که  نتایج مطالعه کاسپین در سال 1394، حاکی از آن بود که حدود 31درصد از نوجوانان 18-6 سال استان ما مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.

صاحبدل افزود: تغذیه ناسالم از قبیل: مصرف بی رویه فست فودها، نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های شیرین، شیرینی، شکلات، چیپس و غذاهای سرخ شده، مصرف کم سبزی و میوه و منابع غذایی حاوی فیبر در کنار تحرک بدنی ناکافی مهمترین علل بروز اضافه وزن و چاقی در کشور به شمار می روند.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در پایان گفت: در چنین شرایطی بهره مندی از اصول پیشگیری سطح اول، تدوین و انجام مداخلات آموزشی و اجرایی، اصلاح باورها و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی موثر به عنوان یک ضرورت مورد تاکید قرار می گیرد. همکاری و همدلی سازمان ها و ادارات در جهت اطلاع رسانی و انجام مداخلات اجرایی جهت پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و در نهایت کمک به ارتقای سلامت جامعه، ضروری و حائز اهمیت است. به طوری که از این طریق می توان در کنار بهره گیری از رفتارهای سلامت، از اضافه وزن و چاقی پیشگیری نمود و تا حد زیادی بار این بیماری و بیماری های مرتبط با آن را کاهش داد.

خبر فوری: دیدار هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اهواز با استاندار خوزستان