سه شنبه، 26 تیر 1397 - 14:30
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13205صفحه نخست » اخبار بیمارستان هاپنجشنبه، 21 دی 1396 - 11:10
برگزاری جشنواره بهداشت دست در بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر روح انگیز نشیبی متخصص بیماری های عفونی در جشنواره بهداشت دست بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز، با اشاره به اهمیت توجه به بهداشت و پاکیزکی دست ها در مراکز درمانی، گفت: استفاده از دستکش به این منظور نیست که ایمن هستیم و نیازی به شستن دست ها نیست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه با کیفیت ترین دستکش ها هم ممکن است سوراخ هایی در آن ایجاد شود و آلودگی روی سطح دست نفوذ کند، اذعان داشت: هنگام خارج کردن دستکش نیز برخی ارگانیزم ها روی سطح دست کاشته می شوند و ایجاد آلودگی خواهند کرد. بنابراین لازم است بعد از خارج کردن دستکش نیز شست و شوی دست به طور کامل صورت بگیرد. با توجه به همه این توصیه ها و ملزومات رعایت بهداشت، برخی مواقع مشاهده شده است که فرد بعد از خارج کردن دستکش، شست و شوی دست را انجام نمی دهند.

نشیبی ضمن اشاره به اینکه بیماران مختلفی در بیمارستان بستری و درمان می شوند، تصریح کرد: لازم است کادر درمان بعد از تماس با هر گونه مایعات بدن بیماران اقدامات شست و شوی دست ها را به طور صحیح انجام دهند. شست و شوی دست ها به شیوه مناسب شامل همه افراد چه کسانی که از دستکش می کنند و چه افرادی که دستکش استفاده نمی کنند. این موضوع شامل حال کادر غیردرمانی نیز می شود.

این متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: چنانچه بزاق، آغشته به خون نباشد جزو مایعات عفونی بدن محسوب نمی شود ولی دیگر مایعات بدن همه عفونی به شمار می روند که لازم است در این موضوع توجه بیشتری به بهداشت دست ها داشته باشیم.

نشیبی با تاکید بر این مطلب که بهداشت دست ها به چند روش انجام می شود، گفت: شست و شوی دست ها با آب و صابون یکی از روش های رعایت بهداشت است. برای بهداشت دست ها مایع hand rub که پایه الکل دارد، نیز می تواند جایگزین صابون شود. شست و شوی دست ها با آب و صابون به طور معمول در مدت حداقل یک دقیقه انجام می شود و با مایع hand rub حدود 30 ثانیه زمان می برد. برای به کاربردن هر کدام از این روش ها در حالت معمول هیچ گونه تفاوتی وجود ندارد اما چنانچه آلودگی مانند خون روی دست دیده می شود، در این شرایط شست و شوی دست ها با آب و صابون ارجحیت بیشتری دارد.

در ادامه این جشنواره، دکتر نشیبی نحوه صحیح شست و شوی دست ها و لزوم رعایت نکات بهداشتی در این زمینه را یادآور شد و در پایان نیز از 21 پرسنل نمونه در رعایت بهداشت دست در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

گفتنی است؛ جشنواره بهداشت دست به همت واحد کنترل عفونت بیمارستان و همکاری سوپروایزر آموزشی دفتر پرستاری برگزار شد.

خبر فوری: دکتر سلمانزاده: تامین آب شرب، مهمترین مشکل حوزه سلامت استان