دوشنبه، 30 بهمن 1396 - 10:18
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13282صفحه نخست » اخبار ویژهچهارشنبه، 11 بهمن 1396 - 13:47
شناسایی به موقع علائم سرطان، انواع آن و روش های درمانی از زبان دکتر ساسان رزمجو

شناسایی به موقع علائم سرطان، انواع آن و روش های درمانی از زبان دکتر ساسان رزمجو به مناسبت هفته سرطان که از اول تا هفتم بهمن ماه هر سال به آن اختصاص داده شده است و به منظور آگاهی بیشتر با این بیماری از طریق شناسایی به موقع علائم سرطان ها، انواع آن ها و نهایتا روش های درمانی با دکتر ساسان رزمجو متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی به بحث و گفتگو نشستیم که در زیر می خوانید؛

دکتر رزمجو گفت: مردم باید به برخی علائم که ممکن است نشانه ای از بیماری سرطان باشد، توجه داشته باشند.

وی ادامه داد: سرفه های طولانی همراه با خونریزی، گرفتگی صدا به مدت طولانی همراه با تب و بدون داشتن هر گونه علائم بیماری های عفونی و وجود هر گونه توده ای در سر و گردن که با بزرگ شدن نیز همراه باشد، می تواند دلیلی بر سرطان ریه یا تومورهای سر و گردن و غدد لنفاوی باشد.

رزمجو افزود: از توده های ناحیه کشاله ران، زیر بغل و ناحیه پستان که در حال بزرگ شدن هستند، نباید راحت گذشت چرا که می توانند دلیلی بر سرطان پستان باشند.

وی خاطرنشان کرد: تغییر سایز و رنگ خال های سر، صورت و دست ها می تواند بر اثر تغییرات بدخیمی ایجاد شده باشد و خونریزی های گوارشی تحتانی و علائم ناشی از تغییر در اجابت مزاج ممکن است علائمی از تومورهای روده باشند.

متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی تصریح کرد: بعضی از خونریزی های گوارشی فوقانی که معمولا با استفراغ همراه است و موجب اختلال در بلع نیز می شود و مخصوصا اگر کاهش وزن را در پی داشته باشد، می تواند علائمی از تومورهای مری و معده باشد.

وی ادامه داد: هر گونه تغییر رنگ در ادرار به سمت قرمز و تیره شدن مخصوصا در افراد سیگاری و مسن می تواند به خاطر علائم ناشی از خونریزی های مثانه و کلیه باشد.

رزمجو به ده تا پانزده درصدی سرطان های روده و پستان که عامل ژنتیکی دارند اشاره کرد و گفت: عوامل محیطی و ژنتیکی دست به دست هم داده و معمولا سرطان را رقم می زنند، در نتیجه بایستی از برخی علائم محیطی حتی الامکان دور بود تا شانس ابتلا به سرطان کمتر شود.

وی افزود: یکی از مهمترین عوامل محیطی در ایجاد سرطان، سیگار است که در سرطان ناحیه سر و گردن مخصوصا حنجره و دهان نقش اثبات شده ای دارد؛ همچنین در سرطان ریه و مثانه و خیل عظیمی از سرطان ها نیز سیگار نقش بسزایی داشته که حتی توصیه می شود بایستی از افراد سیگاری دوری کرد چرا که ریسک سرطان ریه در افراد غیرسیگاری را بالا می برد.

رزمجو یادآور شد: از عوامل محیطی دیگر می توان به نقش عوامل عفونی اشاره کرد که بعضی ویروس ها مخصوصا ویروس هایی مثل ویروس HIV، هپاتیت و HPV که از طریق روابط جنسی محافظت نشده منتقل می شوند، ممکن است شانس ابتلا به بعضی تومورها مثل گردن یا دهانه رحم و تومورهای کبد را افزایش دهند.

وی افزود: خود ویروس HIV به لحاظ ضعفی که در سیستم ایمنی ایجاد می کند می تواند شانس ابتلا به انواع و اقسام سرطان ها را افزایش دهد.

رزمجو گفت: نقش مواد نگهدارنده در کنسروها و همچنین استفاده از فست فودها در ایجاد تومورهای گوارشی شناخته شده است، لذا ترجیحا بایستی از غذاهای آماده و کنسروی و فست فودها کمتر استفاده کرد.

متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: آلودگی های زیست محیطی ناشی از آلاینده های نفتی، سوخت های فسیلی، آزبست، لنت ترمز و گرد و غبارها که ممکن است به ذرات سرطان زا آغشته باشند، شانس ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهند.

رزمجو افزود: انتظار می رود همه مردم علی الخصوص قشر جوان به سمت نوشیدنی های الکلی نروند چرا که علاوه بر ایجاد اختلالات کبدی، شانس ابتلا به سرطان کبد و پستان را به طور شناخته شده ای افزایش می دهد.

وی گفت: بهر حال اگر علائم مشکوک به سرطان پدیدار شد، بایستی بیمار هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نماید و ترجیحا با توجه به نوع علائم مشاهده شده به پزشک متخصص مربوطه مراجعه نماید، ارزیابی های اولیه برای وی انجام شود و اگر تشخیص سرطان داده شد مراحل درمان را شروع کند.

رزمجو به روش های اصلی درمان سرطان اشاره کرد و بیان داشت: سه نوع درمان جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی از درمان های اصلی سرطان محسوب می شوند که بر اساس آن بایستی پزشکان بصورت تیمی برای درمان بیماران تصمیم گیری کنند که کدام یک از روش های درمان در اولویت قرار بگیرند.

وی ادامه داد: درمان بیمارن سرطانی بایستی در تومور کلینیک ها که تخصص های مختلفی در آن وجود دارد، شروع شود.

رزمجو در پایان به درمان سرطان از طریق طب سنتی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بعضی از بیماران پس از اینکه با تشخیص پاتولوژی، بیماری سرطان آنها محرز شد به افرادی که در زمینه طب سنتی فعالیت می کنند، مراجعه می نمایند و درمان های غیر استاندارد برای آنها شروع می شود که نه تنها تاثیری در درمان آنها ندارد بلکه زمان را از دست داده و بیماری پیشرفت می کند به گونه ای که نهایتا از درمان های رایج پزشکی بهره ای نخواهند برد.

خبر فوری: انتصاب سرپرست جدید مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز