یکشنبه، 25 آذر 1397 - 04:44
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13485صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتشنبه، 12 اسفند 1396 - 15:44
بیماری آلزایمر را بیشتر بشناسیم

بیماری آلزایمر را بیشتر بشناسیمبیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغز است که در آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل، اختلال حافظه‌ است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. این بیماری غالباً اشخاص مسن را دربر می‌گیرد و در اشخاص جوانتر شیوع کمتری دارد.

علایم و نشانه‌های بیماری آلزایمر کدامند؟
بیماری آلزایمر در نخستین مراحل معمولاً 10 علامت هشدار دارد:

• اختلال حافظه
  • اختلال در انجام وظایف روزمره
  • گم کردن زمان و مکان
  • اختلال در گفتار
  • اختلال در قضاوت
  • اختلال در تفکر
  • تغییر در خلق و خو
  • جابه‌جا گذاشتن وسایل
  • از دست دادن یا کاهش انگیزه زندگی
  • تغییرات شخصیتی

آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟
تاکنون هیچ راه تضمین شده ای برای پیشگیری از آلزایمر وجود نداشته است، اما تحقیقات اخیر روش های زیر را در پیشگیری از آلزایمر موثر می داند.

تمرینات فکری:
افرادی که مرتب مطالعه می کنند ، بازی های فکری انجام می دهند، جدول حل می کنند و ... کمتر در معرض ابتلا به  بیماری آلزایمر خواهند بود.

تمرینات بدنی:
30 دقیقه ورزش روزانه تاثیر به سزایی در سلامت قلب، ماهیچه ها و مغز دارد. پیاده روی، باغبانی، تمیز کردن منزل و.... می تواند نوعی ورزش باشد.

نوشیدن مایعات به اندازه ی کافی:
کم آبی، مهم ترین فاکتور برای از دست دادن حافظه است. به مقدار کافی مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.

دقت در مصرف داروها:
پزشک شما باید از کلیه داروهای تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید، آگاه باشد، زیرا  ترکیب بعضی از داروها باعث گیجی،  فراموشی و یا آسیب بلند مدت به حافظه می شود.

پیروی از رژیم غذایی سالم:
روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی تازه بخورید. سبزی های پهن برگ مانند: بروکلی، اسفناج و کاهو برای پیشگیری از آلزایمر بسیار مفید می باشند.

نکته مهم:

مطالعات مختلف نشان می دهد که استفاده از مکمل های دارویی در اولین مراحل ابتلا به آلزایمر، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد. بنابراین اگر این بیماری در خانواده در حال پیشرفت است، بهتر است با مشورت پزشک مصرف آن ها را شروع کنید.

منابع:

اپیدمیولوژی و اتیولوژی بیماری آلزایمر(مقاله مروری)- دکتر حکیم زاده و همکاران- 1393.

بیماری آلزایمر(مقاله مروری)- دکتر سخابخش متخصص مغز و اعصاب.

پروین احمدی- کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز.

خبر فوری: افتتاح مرکز پایش مراقبت های درمانی (MCMC) در استان خوزستان