دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 02:17
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14022صفحه نخست » اخبار بیمارستان هادوشنبه، 28 خرداد 1397 - 12:32
در فصل گرما مراقب پوست خود باشید
برای جلوگیری از بروز بیماری های پوستی در فصل گرما، در زمان شدت تابش نور خورشید، کمتر در فضاهای باز تردد کنید.

در فصل گرما مراقب پوست خود باشیدبه گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، به طورکلی تابش آفتاب به دو گونه حاد و مزمن بر روی پوست اثر می گذارد.

آفتاب سوختگی شایع ترین اثر نور خورشید بر پوست انسان است. تغییر رنگ پوست یا برنزه شدن(خرمایی رنگ شدن)، پیدایش چین و چروک، پیری زودرس، پیدایش ضایعات پیش سرطانی و سرطان های پوستی نیز از دیگر عوارض تاثیر حاد تابش نور خورشید بر پوست به شمار می رود.

برای پیشگیری از عوارض تاثیر تابش نور خورشید، لازم است در زمان اوج تابش آفتاب یعنی در فاصله ساعت 10 صبح تا 16 در فضای باز تردد نکنید. داشتن پوشش مناسب هنگام تردد در فضای باز، استفاده از دستکش تیره و عینک آفتابی استاندارد برای جلوگیری از ایجاد بیماری آب مروارید و چین و چروک و همچنین استفاده از کلاه لبه دار نیز از دیگر نکات ضروری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در مناطقی که آفتاب در 12 ماه سال به ویژه در ماه های تابستان، بهار و بخشی از پاییز و زمستان با شدت می تابد، همچنین با وجود افزایش تعریق بدن در این شرایط، ضروری است برای حفاظت از پوست خود به نکات اساسی در این زمینه توجه داشت.

یکی از راه هایی که بدن به طور فیزیولوژیکی هنگام گرما و برای رفع اثرات تابش آفتاب انجام می دهد، تعریق است؛ تعریق به خنک شدن سطح پوست کمک می کند. اما در تابستان تعریق بیش از حد ضمن اینکه آثار ظاهری ناخوشایندی روی لباس افراد دارد و گاهی موجب تغییر رنگ لباس می شود، می تواند در بسیاری از موارد فرد را مستعد ابتلا به برخی بیماری ها کند.

در افراد چاق و یا افرادی که بیماری زمینه ای مانند دیابت دارند، به موازات گرما و تعریق زیاد، ابتلا به بیماری های پوستی مانند عرق سوز شدن، عفونت های قارچی و حتی عفوت های باکتریال و حساسیت های آلرژیک افزایش می یابد.

به طور مثال درباره حساسیت های آلرژیک در فصل تابستان می توان به افرادی اشاره کرد که به تماس فلز به پوست خود حساسیت داشته باشند؛ فردی که نسبت به فلز نیکل موجود در ترکیب قلاب کمربند یا جواهرات و زیورآلات غیرطلا حساسیت دارد، در تابستان گاهی با ظهور این حساسیت ها یا شدت یافتن آن مواجه می شود.

با توجه به اینکه در این فصل، پوست دچار تعریق و رطوبت زیاد می شود، نفوذپذیری مواد حساسیت زا(آلرژن – آنتی ژن) نیز افزایش می یابد بنابراین حساسیت های تماسی آلرژیک مانند حساسیت به فلز نیکل به شکل اگزما در ناحیه زیرناف ناشی قلاب کمربند، زیپ و یا دکمه فلزی شلوار جین در تابستان بیشتر خواهد شد.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.