صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 02:34   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14133صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتیکشنبه، 24 تیر 1397 - 12:58
جدی گرفتن مسمومیت غذایی در فصل تابستان

 جدی گرفتن مسمومیت غذایی در فصل تابستانبه گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لالی، هر سال با آغاز فصل گرما هشدارها برای مصرف غذاهای سالم و بخصوص خودداری از مصرف آب آلوده و غذای شب مانده بیشتر می شود. همزمان با افزایش دمای هوا، امکان رشد میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها افزایش پیدا می کند و می تواند مشکلاتی برای دستگاه گوارش یا بروز علائم در ارگان های دیگر بدن به وجود آورد. علاوه بر این با گرم شدن هوا فسادپذیری مواد غذایی بیش از حد معمول اتفاق می افتد و افراد بیشتر در معرض مسمومیت با غذاهای فاسد قرار می گیرند. مسمومیت های غذایی انواع مختلفی دارند و بسته به نوع میکروب و سیستم ایمنی بدن افراد، می توانند گذرا یا خطرناک باشند.

 

 دکتر محمد موحد نسب مدیر شبکه بهداشت و درمان لالی در گفتگو با روابط عمومی اظهار داشت: یکی از دلایل افزایش مسمومیت در تابستان، درجه حرارت است که اگر بعضی غذاها خارج از فضای سرد و خنک قرار بگیرند، سریع فاسد می شوند. گوشت چرخ کرده، ماهی و غذاهای سرخ کردنی جز آن دسته از مواد غذایی هستند که تحت فشار گرما به سرعت فاسد شده و فرد را دچار مسمومیت می کنند .

موحدنسب افزود: سبزیجات و میوه های شسته نشده در یخچال، می تواند آلودگی را به سادگی به دیگر مواد غذایی منتقل کرده و فرد را دچار مسمومیت کند. برخی میوه ها مثل هندوانه و خربزه در زمین رشد می کنند که گاهی برای آبیاری آنها از آب فاضلاب استفاده می شود. میوه هایی مثل آلبالو و گیلاس که برای جلوگیری از کرم خوردگی سم پاشی می شوند می توانند افراد را مسموم کنند. پس بهتر است میوه ها را خوب ضد عفونی کنیم و بعد در یخچال بگذاریم.

 

وی ادامه داد: وجود آب آلوده در کنسروهای فاسد شده می تواند فرد را مسموم کند. حالت تهوع، اسهال، استفراغ، سرگیجه، بی حالی و تپش قلب از علائم این مسمویت است. این نوع مسمومیت باعث بی آبی و کاهش فشار خون می شود که می تواند کلیه ها را دچار مشکل جدی کند. بهتر است پس از دیدن این علائم به پزشک مراجعه کنیم.

موحد نسب تاکید کرد: با توجه به افزایش گرمای هوا و ایجاد شرایط رشد میکروب در مواد پروتئینی، هنگام خرید به طول زمان خرید گوشت سفید و قرمز تا رسیدن به منزل دقت و تهیه محصولات پروتئینی را به مرحله آخر خرید خود موکول کنید.  بیماری هایی مثل وبا به دنبال مصرف آب آلوده و اسهال های حاد عفونی در پی مصرف غذا یا آب آلوده از خطرناک ترین بیماری هایی است که بخصوص در فصل گرما افراد با آن مواجه می شوند. رعایت نکات بهداشتی در مورد مصرف آب و غذا و رعایت بهداشت فردی از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هاست.

وی تصریح نمود: یکی از بیماری هایی که به دنبال خوب جوشانده نشدن کنسروها ایجاد می شود، مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم (Botulism) است. این مسمومیت به دنبال استفاده از کنسروهای جوشانده نشده مثل کنسرو تن ماهی، لوبیا و انواع غذاهای کنسروی (که در بسته بندی آنها خللی به وجود آمده باشد) ایجاد می شود. این باکتری، عامل ایجاد مسمومیت بسیار خطرناکی است و بخصوص اگر قوطی تن باد کرده باشد، ایجاد می شود. در این شرایط فرد پس از خوردن غذا دچار خشکی دهان می شود، افتادگی پلک ایجاد می شود، افراد احساس سستی و ضعف کرده و دو بینی پیدا می کنند. این مسمومیت بسیار خطرناک است و اگر بسرعت به بیمار رسیدگی نشود و داروی آنتی توکسین این سم را به بیمار نزنند، ممکن است حتی به مرگ منجر شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لالی در پایان اذعان داشت: از فروشنده های دوره گرد مواد غذایی تهیه نکنیم و سعی کنیم از مواد غذایی بسته بندی و پاستوریزه استفاده کنیم. لازم است میوه ها و سبزیجات پیش از مصرف بخوبی شسته و ضدعفونی شوند و از سلامت آب مصرفی برای شستن آنها نیز اطمینان حاصل شود. رعایت موارد بهداشتی هنگام سفر اهمیت بیشتری دارد و افراد باید دقت کنند در فضاهای شناخته نشده غذا و نوشیدنی مصرف نکنند و ابتدا از سلامت غذای مصرفی مطمئن شوند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.