سه شنبه، 4 تیر 1398 - 05:53
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14135صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتیکشنبه، 24 تیر 1397 - 13:50
ضرورت تشخیص به موقع دررفتگی لگن در نوزادان
عدم درمان به موقع دررفتگی لگن در نوزادان، ساییدگی زودرس مفصل ران در سنین بالاتر را به دنبال دارد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، در رفتگی لگن و مفصل ران در نوزادان عارضه ای است که در مراحل رشد نوزاد آشکار می شود؛ این عارضه هم به طور مادرزادی و هم پس از تولد یا حین تولد به دلیل فاکتورهای مستعدکننده بیماری، ایجاد می شود.

ضرورت تشخیص به موقع دررفتگی لگن در نوزادان

این بیماری در دختران شیوع بیشتری نسبت به پسران دارد و درصد بروز آن در خانواده هایی که سابقه بیماری در نوزادان دیگر داشته اند، بالاتر است. برای پیشگیری از این عارضه و کاهش شیوع آن، باید دلایل ایجاد بیماری از جمله میزان تاثیرگذاری عواملی چون ژنتیک، فاکتورهای محیطی مانند قنداق کردن نوزاد یا عوامل دیگر شناسایی شود.

بر اساس تاثیرگذاری برخی ریزفاکتورهای خطر در بروز این بیماری، لازم است معاینه دقیق نوزاد بلافاصله پس از تولد توسط متخصص اطفال یا ارتوپدی انجام بگیرد، همچنین باید از قنداق کردن نوزاد جدا خودداری شود و چنانچه در خانواده ای سابقه در رفتگی مادرزادی لگن و مفصل ران وجود داشته باشد لازم است در معاینه نوزادان دیگر این خانواده دقت بیشتری کرد.

همچنین در صورتی که والدین به وجود عارضه در رفتگی لگن نوزاد خود مشکوک باشند بهتر است برای انجام سونوگرافی از نوزاد تازه متولد شده اقدام کنند تا اگر عوامل پنهان وجود داشته باشد، به موقع تشخیص داده شود. درمان این عارضه در سنین پایین ساده تر انجام می شود و هر چه سن افزایش یابد، درمان به سمت جراحی رفته و روند سخت تر خواهد شد.

درباره نحوه پی بردن به این عارضه در نوزاد تازه متولد شده، می توان گفت برخی علائم توسط والدین و برخی دیگر از سوی پزشک متخصص قابل شناسایی است؛ اگر پس از تولد نوزاد به نظر برسد که یکی از پاها از پای دیگر کوتاه تر است، یا اینکه چین های پشت باسن و ران نوزاد قرینه نیستند؛ این موارد می تواند نشانه هایی برای احتمال وجود بیماری دررفتگی مفصل ران باشد که توسط والدین قابل شناسایی است.

با معاینه دقیق پزشک متخصص و پس از تشخیص اولیه از طریق سونوگرافی، کمربندی به نام پاولیک هارنس برای نوزاد تجویز می شود، این کمربند ران ها، زانوها و مفاصل ران ها با زاویه 90 درجه به صورت خمیده و با حداکثر فاصله ممکن از هم دور نگه می دارد. پیگیری این روش درمانی تا زمانی که نتیجه رادیوگرافی طبیعی شود، ادامه خواهد داشت.

خبر فوری: آزمون دکتری تخصصی Ph.D رشته های علوم پایه پزشکی بهداشت و تخصصی و داروسازی