صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
سه شنبه، 4 تیر 1398 - 06:07   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14224صفحه نخست » اخبار معاونت هاسه شنبه، 9 مرداد 1397 - 10:15
تغذیه با شیرمادر؛ زیر بنای زندگی سالم و کاهش سوءتغذیه

تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی برای رشد و تکامل کودک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  شیر مادر دارای مقادیر متناسب پروتئین، مواد انرژی زا، املاح وآب مورد نیاز است وبا توجه به رشد فزاینده کودک تمام نیازهای غذایی را تأمین می کند بنابراین در مدت تغذیه انحصاری با شیرمادر، کودک نیاز به مصرف هیچ گونه ماده غذایی و حتی آب ندارد.

چرا شیر مادر باعث کاهش سوء تغذیه کودکان می شود؟

کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند:

  • به میزان کمتری به بیماری های گوارشی،  تنفسی و عفونت گوش میانی مبتلا می شوند.
  • در مقایسه با کودکانی که با شیر مصنوعی تغذیه می شوند آلرژی کمتری دارند.
  • جذب آهن، روی و سایر عناصر کمیاب شیر مادر نسبت به سایر شیرها سریعتر رخ می دهد.
  • جذب کلسیم بهتر انجام می شود.
  • هضم راحت تری نسبت به سایر شیرها دارند.

شیرمادر چه مزایایی برای کودک دارد ؟

  • تماس بدنی نزدیک کودک با مادر، موجب احساس آرامش و امنیت در او می شود.
  • ترکیب تغذیه ای شیر مادر همگام با رشد کودک تغییر می یابد.
  • شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در بزرگسالی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمتر است.
  • میزان سدیم و پروتئین شیر مادر به اندازه ای است که به نوزاد صدمه ای وارد نمی کند.
  • چون تعداد دفعات ابتلا به بیماری در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر است، نیاز به بستری شدن آنان در بیمارستان و در نتیجه جدایی از مادر نیز کمتر خواهد بود.
  • شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر دچار مشکلات دندانی ناشی از پستانک و تغذیه مصنوعی و پوسیدگی دندان ها می شوند.
  • بهره هوشی(IQ) و هوش اجتماعی(EQ) شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بالاتر از شیرخوارانی است که از شیر مصنوعی تغذیه می شوند.

شیرمادر چه مزایایی برای مادر دارد؟       

  • از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
  • رحم مادر سریعتر به اندازه قبل از بارداری برمی گردد.
  • خطر ابتلا به سرطان پستان در اثر شیردادن کاهش می یابد.
  • شیردهی سبب تنظیم وزن مادر می شود.
  • مادرانی که فرزندشان را شیر می دهند، کمتر افسرده می شوند.
  • نیازی به آماده سازی شیر، شستن شیشه شیر و سرپستانک و آلودگی های احتمالی نیست.

منابع:

1- سعیدی رضا و همکاران، راهنمای تغذیه شیرخواران، مشهد، سناباد، 192ص، 1394.

2- عبداللهی زهرا و همکاران، مجموعه آموزشی رژیم درمانی ویژه کارشناسان تغذیه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، 207 ص،1394.

تهیه کننده: ندا فرح بخش، کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز              

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: آزمون دکتری تخصصی Ph.D رشته های علوم پایه پزشکی بهداشت و تخصصی و داروسازی