شنبه، 29 دی 1397 - 20:14
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14411صفحه نخست » اخبار معاونت هاشنبه، 24 شهریور 1397 - 12:26
نکاتی در مورد مصرف داروی آلندرونات

نکاتی در مورد مصرف داروی آلندروناتبه گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز، کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی اهواز، داروز آلندرونات را بعنوان یکی از داروهایی که در پوکی استخوان ناشی از، یائسگی یا مصرف استروییدها یا بیماری پاژه ممکن است استفاده شود، برشمرد و در این خصوص گفت: این دارو ممکن است زمانی که خطر بالایی برای شکستگی استخوان به دلیل پوکی استخوان دارید تجویز شود.

دکتر پریسا اعتصام در اشاره به زمان مصرف این دارو، گفت: دارو را حداقل نیم ساعت قبل از صبحانه و قبل از اینکه هر چیزی یا هر داروی دیگری بخورید باید استفاده کنید.

وی در ادامه  افزود: دارو را حتما با یک لیوان آب خالص مصرف کنید و از مصرف همراه با قهوه و چای ، آب میوه و آب معدنی یا هرنوع نوشیدنی دیگر جدا خودداری کنید.قرص ها را خورد یا له نکنید و به صورت کامل ببلعید و تا حداقل نیم ساعت بعد دراز نکشید یا نخوابید.

اعتصام با تکید بر اینکه در صورت مشکل در مری یا کم بودن سطح کلسیم خون ،آلندرونات نباید مصرف شودف اذعان داشت: در صورت درد قلبی یا بدتر شدن آن یا ایجاد سوزش معده یا درد موقع بلع مصرف آلندرونات باید با مشورت پزشک،  قطع شود.

وی در زمانی که آلندرونات مصرف می کنید توجه ویژه ای به نظافت دندان های خود کنید و از مسواک و نخ دندان حتما استفاده کنید .ضمنا اگر شما نیاز به هر کار دندان پزشکی (خصوصا جراحی ) داشتید ،  به دندان پزشک خود حتما اطلاع دهید که این دارو را مصرف میکنید.

این داروساز ضمن توصیه به این مطلب که حداقل نیم ساعت بعد از خوردن آلندرونات از مصرف فرآورده های آنتی اسید ها و املاح کلسیم، فرآورده های آهن و منیزیوم و ویتامینها خودداری کنید، اذعان داشت: در صورت مصرف آلندرونات باید مطمین باشید که میزان کلسیم و ویتامین دی دریافتی روزانه کافی باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورت بروز عارضه یبوست (خفیف) مایعات بیشتری بنوشید ، فیبر بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید و در صورتیکه مشکل برطرف نشد ، با مشورت پزشک از یک ملین یا نرم کننده مدفوع استفاده کنید.

خبر فوری: نشست معاوننشست رئیس مرکز بهداشت خوزستان با فرماندار اهواز در خصوص بررسی راهکارهای حل مشکلات بهداشتی کلانشهر اهواز