به گزارش وب دا خوزستان، یکشنبه 30 دی ماه 97 نشست خبری کارگروه بهداشت درمان و سلامت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با موضوع تشریح دستاوردهای 40 ساله دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور هیئت رئیسه دانشگاه و جمع کثیری از اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد.
دکتر برزگر در ابتدا گفت: معاونت غذا و دارو متولد خود انقلاب است و حدود 2 دهه از تشکیل سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت میگذرد و ما بنا داریم در سال 1398 پنجاهمین سالگرد تاسیس آزمایشگاه کنترل غذا که در استان خوزستان بوده را برگزار کنیم.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم آمار و اطلاعات این چند سال را خلاصه کنیم، باید بگویم که ما دو مقوله را به صورت جدی پیگیر بود یک که اولین مقوله سهولت دسترسی مردم به دارو در شهرها و حاشیه آنها با تاسیس داروخانهها میباشد و مقوله دوم غذا است که اگر ما به درستی کار کنیم میتوانیم خیلی از مراجعین به بخشهای درمان و بهداشت را کاهش دهیم و با تقویت زیرساختهای غذا و دارو تعداد بیماران این حوزه را کم کنیم. در این زمینه نظارت کامل بر تولید و واردات دارو و مواد غذایی در استان خوزستان را داریم که خط قرمز ما سلامت کالا میباشد و به هیچ وجه در این زمینه کوتاهی صورت نگرفته چون سلامت مردم برای ما بسیار حائز اهمیت است.
معاون غذا و دارو دانشگاه خاطر نشان کرد: آزمایشگاههای کنترل سلامت که یک رکن اصلی است و ما تمام استعلامهایی که در این زمینه به ما اعلام میشود از طریق ارسال نمونهها به آزمایشگاه میباشد. آزمایشگاه قلب معاونت غذا و دارو میباشد چرا که میتواند سلامت کالا را تأیید کند و در آزمایشگاه طی سالهای گذشته توانستیم با افزایش توان علمی و تجهیزات به پاسخهای درستی در این زمینه برسیم چرا که توانستیم دقت کار خودمان را بالا ببریم.
وی ادامه داد: در استان در سال 1357 یک آزمایشگاه وجود داشت و اکنون در سال 1397 تعداد این آزمایشگاهها به 16 آزمایشگاه و تعداد داروخانهها از 393 به 624 رسیده است. در حوزه غذا و دارو از 2 مدیریت غذا و دارو اکنون به 5 مدیریت ارتقا پیدا کردیم؛ شرکتهای پخش دارو در استان از 6 به 43 شرکت افزایش پیدا کردند که تمامی این شرکتها با حضور مسئولان فنی و نظارت دقیق در حال کار میباشند. خوشبختانه توانستیم با کاهش عوامل خطر و کاهش بار بیماریها از جمله چربی، قند، نمک و اسیدها در محصولات تولیدی اقدامات خوبی را در این زمینه انجام دهیم که این موضوع به کاهش بیماریهای غیر واگیر کمک چشمگیری کرده است.
برزگر خاطرنشان کرد: بحث بعد کاهش بار مالی مردم در برابر هزینههای سلامت بوده است که ما طی چند سال اخیر 46000 نفر مراجع کننده به معاونت غذا و دارو داشتیم که نزدیک به پانزده میلیارد تومان مساعدت مالی انجام دادیم. بیمارانی که صعبالعلاج بودند و دانشگاه علیرغم تمام کمبودها و مشکلات مالی سعی بر این داشت تا بتواند به بهترین شکل به این بیماران کمک کند تا هیچ بیماری ناامید نشود که خدایی نکرده درمانش را متوقف نکند. امسال 8280 نفر مراجعه کننده داشتیم که نزدیک به 3میلیارد تومان به این مراجعه کننده را انجام دادیم و امیدواریم که علاوه بر تامین دارو در زمینه تامین و کاهش هزینه های دارو به بیماران کمک کنیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه در پایان گفت: در زمینه تامین ایمنی و اصلاح الگوی مصرف کالای سلامت چند اقدام مهم انجام دادیم. اول بحث پایش باقیمانده سموم آفت کش و کودهای شیمیایی در محصولات پر مصرف کشاورزی میباشد که در سال 1396 ده محصول را پایش کردیم که امسال این عدد به 30 محصول رسیده است. دوم کنترل در سطح عرضه میباشد که ما امسال 90 قلم را در حال خریداری و پایش هستیم. سوم بحث برچسب گذاری و نشانگرهای رنگی محصولات غذایی و آشامیدنی است که ما در استان صد در صد محصولات غذایی را برچسب گذاری کردیم که به عنوان چراغ راهنما میباشد. چهارم بحث کاهش سهم قاچاق و تقلبی فراوردههای سلامت میباشد که ما سال 95 هفت هزار ساعت آموزش داشتیم، در سال 96 هشت هزار ساعت و در سال 97 سعی داریم در بحث خردهفروشی بتوانیم این آموزش را به مردم بدهیم که بتوانند از طریق برچسب اصالت بتوانند خودشان بازرسان ما باشند. پنجم اینکه در زمینه آزمایشگاه کنترل کیفیت باید بگویم که ما 8800 نمونه در سال 66 داشتیم و توانستیم 2 کار را به صورت خاص انجام بدهیم. اول راهاندازی بخش نمونه های کنترلی و دوم افزایش دامنه عملکرد آزمون باقیمانده دفع سموم آفات کشاورزی است که در استان انجام نمیشد که اکنون با پایش 250 نوع سم این کار را در استان به سرانجام رساندیم.
|