پنجشنبه، 6 تیر 1398 - 04:26
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15429صفحه نخست » اخبار بیمارستان هادوشنبه، 5 فروردین 1398 - 09:01
مدیریت و آموزش صحیح، تنها راه کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال
مدیریت و آموزش صحیح، تنها راه کنترل وکاهش حوادث چهارشنبه آخر سال است

به گزارش روابط عمومی بیمارستان طالقانی اهواز، رئیس بیمارستان طالقانی اهواز با اشاره به آمار حوادث چهارشنبه آخر سال قبل گفت: بر اساس آمار متأسفانه حوادث این چهارشنبه سوری به لحاظ آسیب‌های جسمی و غیر قابل برگشت رو به افزایش است.

پیمان نجاتی افزود: ۱۷ مورد سوختگی در سال ۹۵ رخ داد که این آمار در سال ۹۶ به ۲۷ مورد سوختگی رسید؛ آمارها نشان می‌دهد که متأسفانه تعداد قربانیان چهارشنبه سوری و سوانح و سوختگی طی سالیان اخیر افزایش پیدا کرده است.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌توان مردم را از برپایی مراسم‌ها و جشن‌ها نهی کرد، یادآور شد: هر چقدر بیشتر مردم را از برپایی مراسم نهی کنیم؛ کشش و ذائقه آنها برای برپایی چنین جشن‌هایی بیشتر می‌شود؛ بنابراین تنها راه، مدیریت و آموزش صحیح است.

رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز با اشاره به نقش خانواده‌ها در تعدیل حوادث چهارشنبه سوری تصریح کرد: خانواده‌ها باید با حضور، دخالت و نظارت خود برپایی این جشن را مدیریت و اجازه ندهند که از مواد محترقه و انفجاری استفاده شود.

نجاتی یادآور شد: بیشتر آسیب‌ها ناشی از آتش سوزی هیزم و یا کارتن نبوده بلکه مواد محترقه بیشترین عامل بروز حوادث در مراسم چهارشنبه سوری بوده‌است.

وی ادامه داد: ورود مواد محترقه غیراستاندارد از چین و انبار کردن آن منجر به ایجاد حالت انفجار در این مواد می‌شود که در نهایت مواردی مثل کوری و سوختگی‌های غیر قابل جبران به دنبال خواهد داشت.

رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز گفت: مخالفت صرف با برپایی یک جشن و سنت قدیمی درست نیست ولی این جشن باید با نظارت و دخالت خانواده‌ها و مدیریت آنها برپا شود.

نجاتی افزود: افراد مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان‌ها بیشتر متأثر از خطرآفرینی دیگران بوده‌اند که مواد محترقه به داخل ماشین یا سمت افراد پیاده پرتاب شده است.

وی توصیه کرد: مردم باید از تردد غیرضروری خودداری کنند، به ویژه کودکانی که قدرت دفاعی ندارند نیز حتی‌المقدور بیرون رفتن خود را به تأخیر بیاندازند.

رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز تصریح کرد: نوجوانان و جوانان اگر می‌خواهند جشنی را برگزار کنند حتماً این کار را در کنار دوستان بزرگ‌تر خود انجام دهند و موضوع را مدیریت کنند تا دچار آسیب‌های جدی و معلولیت‌هایی که سالیان سال این شخص را گریبانگیر می‌کند و نمی‌تواند از آن رهایی پیدا کنند، نشوند.

نجاتی گفت: وزارت بهداشت، استانداری خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی اهواز بخشنامه‌هایی را برای مقابله با حوادث چهارشنبه سوری ابلاغ کردند که در حالت آماده باش هستیم.

وی ادامه داد: در این بخشنامه تأکید شده که موارد استنشاقی هم گوشزد شود و در جریان باشیم که احتمال سوختگی‌هایی از این نوع هم هست که آسیب جدی به اطفال وارد می‌کند.

رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز بیان کرد: بیشترین عامل ایجاد مشکل در چهارشنبه سوری مواد پلاستیکی، سطل زباله‌ها، تایرها، ایرانیت‌های سایه‌بان و مواد پیش ساخته پلی اتیلنی، کائوچویی است که ذوب می‌شود و مواد مذاب آن آسیب جدی ایجاد می‌کند.

خبر فوری: دکتر فروزان از ابداع روشی جهت شناسایی داروی استامینوفن از سرم خون انسان خبر داد