شنبه، 31 فروردین 1398 - 18:45
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15560صفحه نخست » اخبار ویژهیکشنبه، 25 فروردین 1398 - 14:28
برگزاری نشست ستاد بحران دانشگاه در خصوص مواجه با سیلاب استان

برگزاری نشست ستاد بحران دانشگاه در خصوص مواجه با سیلاب استانبه گزارش وب‌دا خوزستان، یکشنبه 25 فروردین‌ماه 1398 نشست ستاد بحران دانشگاه در خصوص مواجهه با بحران سیلاب کنونی استان خوزستان با حضور اعضای هیأت رئیسه دانشگاه و جمعی از مدیران ستاد بحران دانشگاه در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

پس از ارائه گزارش­های فنی، آمارهای بحران ایجادشده و طرح مشکلات لغایت تاریخ امروز در حوزه­‌های مختلف کاری، مواردی مصوب شد.

مقرر گردید با توجه به پیش‌بینی بارش احتمالی در تاریخ 28 فروردین‌ماه 1398، وضعیت آماده‌باش کماکان ادامه داشته و علی الخصوص حوزه بهداشت از این پس رسالت سنگین‌­تری در کلیه شرح وظایف بر عهده دارد که این هم شامل زمان بحران و هم برای اقدامات مهم پیشگیری در دوره پسابحران و بازگشت مردم به محل‌های زندگی می‌باشد.

حوزه بهداشت موظف است به دلیل تداوم و افزایش گستره خدمات‌رسانی و همچنین خستگی نیروهای فعلی، لغایت امروز از حوزه‌های معین اعم از شهرستان‌های استان و یا خارج از استان درخواست نیرو و امکانات دیگر به ویژه خودروی شاسی بلند، دارو و ... بدهد و مستمراً پیگیر دریافت کمک‌های موصوف و ارائه گزارش آن به دفتر ریاست باشد.

همچنین مصوب شد که حوزه بهداشت از امروز عمدتاً به وظایف بهداشتی و تشدید مراقبت‌های بهداشتی پرداخته و امور درمانی را تا حد ممکن با حوزه درمان هماهنگ نماید.

در بخش دیگری از نشست مقرر گردید حوزه درمان بر اساس اعلام حوزه بهداشت، پزشک، پرستار و سایر کادر مورد نیاز درمانی را برای واحدهای مورد نظر بهداشت تأمین کند.

مکرراً در خصوص نحوه تأمین آب آشامیدنی و غذا چه در اردوگاه‌های اسکان و چه در حوزه‌هایی که مردم خارج از اردوگاه‌ها موقتاً ساکن شده‌اند نظیر جنگل، واگن‌های قطار و ...، نظارت، پیگیری و تذکرات لازم توسط بهداشت صورت گیرد.

گفتنی است با توجه به لزوم جمع‌بندی آمار مردمی که قبلاً در مناطق سیل زده ساکن بوده‌اند و هم اکنون آخرین وضعیت محل استقرارشان چندان مشخص نیست، به لحاظ پیگیری‌ها و مراقبت­های بهداشتی از یک سو و همچنین لزوم مشخص شدن افراد واقعاً نیازمند و سیل زده در اردوگاهها برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، دارو، غذا و ... بر اساس تغییرات جغرافیایی بهداشتی جدید و استقرار یک سامانه نرم افزاری برای ثبت و ضبط این آمار و ارائه آن به حوزه‌های درمان و دارو برای ارائه خدمات رایگان به افراد واقعاً نیازمند و ارائه آمار افراد خارج از این ضابطه به مسئولین اردوگاهها و ستاد بحران استان برای تعیین تکلیف استمرار خدمات فعلی به آن دسته از افرادی که واقعاً در مناطق درگیر سیلاب حضور ندارند، لیکن به دلایل مختلف دارای جاذبه در اردوگاهها ساکن شده‌اند؛ از سوی دیگر، حوزه بهداشت در اسرع وقت لغایت امروز حتی به صورت تلفنی اطلاعات کلیه ساکنین مناطق سیل زده را از طریق بهورزان یا سایر نیروهای بهداشتی ذیربط نظیر رابطین بهداشت و ... هر منطقه جمع آوری و به حوزه ریاست اعلام نماید.

مقرر گردید مقدمات لازم برای استقرار سامانه را در اردوگاهها و همچنین سامانه در شبکه‌­ها یا مراکز بهداشت درگیر برای جمع آوری اطلاعات ساکنین خارج از اردوگاهها لغایت امروز فراهم سازد.

ضمناً در اسرع وقت، جمعیت احتمالی قابل برگشت به محل سکونت از جمعیت غیرقابل برگشت قطعی فعلی با لحاظ بارش احتمالی 28 فروردین‌ماه 1398  و تداوم وضعیت بالا آمدن احتمالی آب تا 1 اردیبهشت‌ماه 1398 توسط حوزه بهداشت مشخص و اعلام گردد.

گفتنی است حتی المقدور در اردوگاه‌ها از ساکنین محلی و باسواد اردوگاه با دادن آموزش‌های لازم و فوری تحت عنوان رابطین افتخاری بهداشت برای انجام اموری نظیر نظافت عمومی محوطه، سرویس‌های بهداشتی و ... زیر نظر کارکنان پایگاه بهداشت مستقر در اردوگاه یا کارکنان ذیربط مرکز بهداشت شهرستان‌های درگیر استفاده شود.

در بخش دیگری مقرر گردید واحد بهداشت روان، فعالیت‌های خود را تشدید نماید؛ واحد آموزش بهداشت در تعامل با واحد بهداشت روان، آموزش‌های لازم به گروه‌هایی نظیر مادران، کودکان و ... را در قالب برگزاری جُنگ‌های شادی، مسابقات و ... با رویکرد تشویقی برای رعایت نظافت و بهداشت فردی، جمع آوری زباله، شستن دست­‌ها بعد از رفتن به سرویس بهداشتی و ... انجام دهد؛ همچنین بیمارستان سلامت آمادگی خود را برای اعزام روانپزشک و روانشناس برای مناطق آسیب ­دیده با هماهنگی حوزه درمان و MCMC اعلام نموده است.

شایان ذکر است که باید تلاش شود استان­‌های معین با تمام امکانات نظیر خودرو، نیرو، دارو و ... وارد فاز کمک گردند که مقرر گردید در این زمینه دکتر احدی پیگیری ویژه با استان‌های معین انجام دهد چرا که استان البرز در حوزه باوی بسیار خوب عمل نموده است و بهتر است سایر استان‌های معین همانند استان البرز عمل کنند.

گفتنی است حوزه دانشجویی آمادگی حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها را از هم‌اکنون آغاز نماید و مشکلات کلیه خوابگاه‌ها را بررسی و مرتفع سازد.

در پایان مقرر گردید کمکی محدود در بحث دارو و ملزومات به بیمارستان نیروی دریایی در هویزه با هماهنگی معاونین درمان و غذا و دارو اعطاء شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: امدادرسانی به مردم مناطق سیل زده با همکاری تمامی سازمانها صورت گرفته است
  معاون درمان وزارت بهداشت: مردم از ارائه خدمات بهداشتی درمانی رضایت کامل داشتند
  نشست دکتر خلیلی با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان سوسنگرد و هویزه در راستای نحوه توزیع اقلام اهدایی دانشگاه ایران به مناطق سیل زده
  تشریح اهم اقدامات بهداشتی در مانی شهرستان باوی در مناطق سیل زده