صفحه اول    درباره وب دا    معرفی رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه    تماس با ما  
دوشنبه، 30 اردیبهشت 1398 - 16:17   
  سرخط اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15639صفحه نخست » اخبارشنبه، 31 فروردین 1398 - 13:20
تأمین کسری بودجه تغذیه دانشگاه‌ها، موضوع مورد بحث اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها
سیزدهمین اجلاس معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، به صورت‌ویدئو کنفرانس و با موضوع بررسی وضعیت منابع مالی مورد نیاز حوزه تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد

تأمین کسری بودجه تغذیه دانشگاه‌ها، موضوع مورد بحث اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌هابه گزارش مفدا، چهارشنبه 28 فروردین‌ماه 1398 اجلاس معاونین فرهنگی ‌و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دیگر مسئولان و مدیران این معاونت با هدف بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان و محدودیت‌های بودجه‌ای به صورت ویدئوکنفرانس در این حوزه برگزار شد.

محمد رضا فراهانی در این نشست با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای در حوزه تغذیه دانشجویان در سال گذشته گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، سال گذشته شاهد محدودیت‌های بودجه‌ای در حوزه تغذیه‌ دانشجویی بودیم که البته در سال جاری این محدودیت‌ها طبیعتأ بیشتر شده و باید جهت غلبه بر این مشکلات تبادل نظر کنیم.

معاون وزیر بهداشت شرایط امروز کشور را همانند زمان یک جنگ تمام عیار اقتصادی توصیف کرد و افزود: بر اساس آماری که از منابع و بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال ۹۸ به دست آمده و بر اساس سرجمع کل بودجه دانشگاه‌ها، امسال فقط شاهد افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده‌ایم که رقم محدودی است؛ البته بودجه خیلی از دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و برخی از دانشگاه‌ها، بودجه‌هایشان نسبت به سال قبل افزایش یافته است، اما در مجموع این افزایش ۷ درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی، رقم قابل توجهی نیست.

فراهانی خطاب به معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی  گفت: علیرغم افزایش حجم برنامه‌های ستادی وزارت بهداشت از جمله برگزاری دو المپیاد ورزش‌های همگانی برای دانشجویان پسر و دختر که امسال برای نخستین بار تحقق یافت، اقداماتی که شما معاونین دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگی، دانشجویی، رفاهی، ورزشی و ... در سال گذشته در سطح دانشگاه‌های خود کردید، با توجه به محدودیت بودجه‌ای، ستودنی است؛ عیلرغم همه مشکلاتی که شما معاونین فرهنگی و دانشجویی در سال گذشته داشتید و اینکه وضعیت بودجه و منابع مالی امسال از سال‌های قبل، بدتر بود، اما همت والای همه شما در تحقق برنامه‌های دانشگاه‌ها قابل تحسین است و من به سهم خود از همه شما صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت اقلام خوراکی و مواد غذایی گفت: این افزایش قیمت‌ها، مشکلاتی در حوزه تغذیه برای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد می‌کند که باید با اتخاذ تدابیر ویژه و تبادل نظر، این بحران را پشت سر بگذاریم.

معاون وزیر بهداشت گفت: سال گذشته قیمت برخی از اقلام مهم غذایی از جمله پروتئین‌ها، گوشت قرمز و سفید افزایش زیادی داشته و وقتی امسال به یکباره افزایش قیمت‌ها تشدید می‌شود، قطعا مشکلاتی در حوزه تعذیه برای دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود که فقط با مشارکت و همدلی می‌توان بر این مشکلات و بحران‌ها، فائق آمد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت افزود: سال گذشته پیش‌بینی افزایش اقلام و مواد غذایی را داشتیم و در نتیجه سهمیه‌هایی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی گرفتیم اما در مقطعی به دلایلی این سهمیه‌ها دچار مشکل شد اما با نامه نگاری‌هایی که با معاون اول رئیس جمهور انجام دادیم، تلاش کردیم این سهمیه‌ها را مجددا جاری و احیا کنیم؛ وقفه‌ای در دریافت سهمیه‌ها ایجاد شد اما اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی سال گذشته و فروردین‌ماه امسال براساس گزارش‌های رسیده، سهمیه‌ها را گرفته‌اند.

فراهانی با اشاره به اینکه دولت دیگر نمی‌خواهد با ارز ۴۲۰۰ تومانی پروتئین و موارد دیگر را خریداری کند بلکه با ارز نیمایی می‌خواهد این اقلام را در اختیار سازمان‌ها و نهادها قرار دهد، گفت: این مسأله، هزینه‌های دانشگاه‌ها را در تهیه اقلام و مواد غذایی بالا می‌برد و برای آنها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

وی گفت: برای حل این مشکل و خروج از این بحران، دانشگاه‌ها باید کمبود بودجه و منابع خود در حوزه تغذیه دانشجویی را به صورت عدد و رقم روی کاغذ بیاورند و طی نامه‌ای برای ما ارسال کنند؛ به طور مثال دانشگاه‌ها با شفاف‌سازی تعداد دانشجویان و سرانه دانشجویی خود، اعلام کنند که دانشگاه به لحاظ بودجه‌ای در حوزه تغذیه با توجه به تورم ایجاد شده از میانگین تعیین شده، چقدر کسری دارد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: قطعأ با بررسی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده، به وزیر محترم بهداشت اعلام خواهیم کرد که مثلا فلان دانشگاه با این لیست، این مقدار کسری بودجه دارد؛ به هر حال باید فکری به حال تغذیه دانشجویی و خلاء کمبود منابع بودجه‌ای در این حوزه کنیم.

فراهانی با تأکید بر این‌که ما نمی‌توانیم افزایش نرخ شدید قراردادهای طبخ غذای دانشجویی دانشگاه‌ها را از دانشجویان دریافت کنیم، تصریح کرد: یک دانشجو باید با همان نرخ متعارف غذای خود را تهیه کند و تنها سالانه ۲۰ درصد قیمت غذایی دانشجویی افزایش یابد؛ بنابراین باید دنبال راه حل‌های دیگری جهت تأمین منابع مالی حوزه تغذیه دانشجویان باشیم.

در ادامه سخنان معاون وزیر بهداشت، معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله علوم بهزیستی و توانبخشی، شهرکرد، یزد، کاشان و ... ضمن اعلام آماری از تعداد دانشجویان دانشگاه‌های خود و سرانه دانشجویی دانشگاه و سرانه تغذیه‌ای، درخصوص مساله تغذیه دانشجویی و مشکلات دانشگاه‌های خود در حوزه محدودیت منابع مالی، سخنرانی ارائه داده و پیشنهاداتی در این حوزه مطرح کردند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پربیننده ترین مطالب
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
تمامی حقوق این سایت متعلق به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد
استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
پشتیبانی توسط: خبرافزار
  خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، یکی از مهمترین وظایف دانشگاههای علوم پزشکی منطقه 4 آمایشی