سه شنبه، 4 تیر 1398 - 06:08
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15840صفحه نخست » اخباریکشنبه، 29 اردیبهشت 1398 - 14:09

تشریح اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مناطق سیل زده از زبان رئیس مرکز بهداشت خوزستانبه گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی حسینی زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان در نشست خبری که شنبه شب(28اردیبهشت98) در خصوص گزارش اقدامات سیل خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: با هشدار مسئولین در رابطه با احتمال وقوع سیل، بر اساس پروتکل سازمان بهداشت جهانی فعالیت‌های خود جهت مراقبت از جمعیت را آغاز کردیم. به طور مثال ابتدا مادران باردار از مناطق پرخطر به مناطق امن انتقال یافتند. همچنین برای کودکان و سالمندان برنامه‌ریزی لازم انجام شد.

وی افزود: خوشبختانه در زمان وقوع سیل در هر منطقه‌ای که سیل رخ داد، تیم سلامت ما حضور یافت و خدمات بهداشتی را ارائه دادند. زمانی که سیل رخ داد، اکوسیستم به هم خورد و ما وظیفه داشتیم دنبال جمعیت برویم و در روستاها یا محل‌های اسکان روستاییان خدمات لازم را ارائه دهیم.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: به طور مثال برای مادران بارداری که در مناطق سیل‌زده ماندند، به صورت مستمر ویزیت یک ماه یا چند ماه را انجام دادیم و تیم سلامت ما شامل پزشک، ماما و کارشناس بهداشت محیط فعالیت خود را در این زمینه انجام دادند.

حسینی زاده تصریح کرد: در محل‌های اسکان سیل‌زدگان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز هفت هزار و ۱۱۵ مورد ویزیت ماما، بیش از ۳۳ هزار مورد ویزیت پزشک و ۸ هزار مورد خدمات پرستاری ارائه شده است.

وی افزود: همچنین بیش از ۶ هزار کودک ویزیت و بیش از ۱۰ هزار کودک تحت مراقبت قرار گرفتند. بیش از ۲ هزار سالمند نیز توسط پزشک ویزیت و بیش از ۳ هزار سالمند مراقبت شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: تا ۲۸ اردیبهشت ماه ۲ هزار و ۹۷۳ نفر مبتلا به فشار خون توسط پزشک ویزیت شدند. همچنین در این مدت بیش از ۳ هزار بیمار فشار خون مراقبت شدند.

حسینی‌زاده با اشاره به توزیع اقلام مورد نیاز بین سیل‌زدگان، گفت: تا ۲۸ اردیبهشت ماه ۳۹ هزار و ۶۸۰ مکمل، بیش از ۴ هزار بسته نوار بهداشتی، بیش از ۵ هزار بسته پوشک بچه و بیش از ۲ هزار قوطی شیر مکمل بین سیل‌زدگان توزیع شده است.

وی عنوان کرد: همچنین در این مدت ۴۸۴ نفر مشکوک به بیماری‌های واگیر و بیماری‌های سندرمیک شناسایی شده‌اند. در این مدت نیز ۵۶۸ مورد سندرم اسهال حاد آبکی، ۳۸ سندرم مسمومیت غذایی و هشت مورد طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا داشته‌ایم.

حسینی‌زاده ادامه داد: در این مدت ۵۶۸ مورد نمونه‌برداری از نظر التور و ۱۴ مورد نمونه‌برداری از نظر مالاریا انجام شده است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در زمان وقوع سیل، مردم در محل‌های اسکان اضطراری زندگی می‌کردند که عواقب این تجمع‌ها، بیشتر در حوزه مسائل بهداشتی و بیماری‌ها است. از نخستین گروه‌هایی که در اردوگاه‌ها حضور پیدا کردند و خدمات ارائه دادند، تیم‌های سلامت بودند و در اردوگاه‌ها، حتی اقدام به ایجاد حمام کردیم.

وی تصریح کرد: همچنین اعلام کردیم حتما در اردوگاه‌ها آب بسته‌بندی ارائه شود و تا زمانی که مرکز بهداشت خوزستان اعلام نکند که شرایط آب جهت استفاده مناسب است، همچنان آب بسته‌بندی توزیع می‌شود.

حسینی‌زاده تصریح کرد: علیرغم اینکه وقوع سیل با زمان پیک التور (شرایط رشد بیماری وبا) همزمان بود، اما با اقدامات انجام شده، خوشبختانه هیچگونه موارد وبا یا التور در مناطق سیل‌زده نداشتیم. همچنین اگر موارد اسهالی وجود داشته، بلافاصله نمونه‌برداری انجام و درمان شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: ۲۶ هزار مورد کلرسنجی در مناطق سیل‌زده و حدود ۴ هزار مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب محل کمپ‌ها انجام شده است. بیش از ۱۳ تن مواد غذایی که قابلیت مصرف نداشتند نیز منهدم شده است که اگر همکاران ما در بهداشت محیط از ورود این مواد غذایی به چرخه مصرف جلوگیری نمی‌کردند، قطعا مسمومیت‌های زیادی داشتیم.

وی عنوان کرد: علیرغم اینکه تاکید داشتیم سمپاشی انجام نشود اما مساحت‌هایی در اردوگاه‌ها را سمپاشی کردیم و ۲۱۴ مترمکعب نیز گندزدایی شده است.

خبر فوری: آزمون دکتری تخصصی Ph.D رشته های علوم پایه پزشکی بهداشت و تخصصی و داروسازی